mandag, august 31, 2009

Griser på do!

Toalettet i 1. etasje har ikke hatt førsteprioritet i oppussings-rushet, men nå har jeg endelig hatt tid til å gi det en aldri så liten overhaling. Ulike mørke blåtoner er byttet ut med eggehvitt og Sand. Min venninne Birthe hadde tilfeldigvis kjøpt samme fargen til soverommet sitt på småbruket sist uke, og hun ble nok litt betenkt over at det var den samme som vi har på do, he he. Her er noen bilder tatt før og underveis:


ETTER:Disse søte grisungene tok jeg blinkskudd av i Dyreparken i Kristiansand for noen år siden. Synes de var kjempesøte og bildet har det med å alltid fange folks oppmerksomhet...

Denne søte lille grisen er blytung! Fant den på et konkurssalg og den måtte bare bli med hjem. Lyset har jeg fått i gave av min kjære venninne Cathrine.


Husets forrige eier er virkelig noe for seg selv! Her på toalettet har han laget skyvedører med utskjæringer og hvert "vindu" huser et Hetland-motiv. Skyvedørene har visst vært slik helt siden nabodamen i 45-årsalderen lånte doen som barn (kunne hun ivrig fortelle), så det ville vært synd å rive dem ned. Litt originalitet må vi ha!

Audun Hetland (1920-1998) var en bergensk tegner, grafiker og bokillustratør. Han ble særlig kjent for sine frodige karikaturer og muntre skisser av bergensk folkeliv og som avistegner i Bergens Tidende med virtuos strek og skarpøyd karakteriseringsevne.

Kilde: wikipedia.no

Knotter fra Solstrand Interiør i Bergen sentrum. De har skjønt det og har masse knotter for salg. Jeg blir stadig forbauset over at de mest delikate interiørbutikker ikke har en eneste knott -det er jo som sukkertøy for oss interiørdamer!6 kommentarer:

husfrua sa...

Likte veldig at du hadde griser på do jeg:)) Blir nok sittende lenge på do de som går dit med alt det morsomme som var å se på der. Kreativt:)

Bea sa...

Stillig! Ikke rart dere velger å beholde skyvedørene. :o)
Griser passer jo perfekt på et to. Og kronene dine kom til rette på dette flotte doet:o)


klem

Bette sa...

Så koselig do dere har! Digget døren med Hetland-bildene!!

Håper du har det bra,Milla!
Klem fra meg:o)

Margrethes hus og hage sa...

Så koselig det har blitt! Måtte le lit av din venninne som ble betenkt over at dere hadde samme farge på do som de hadde på soverommet!

Ønsker deg en fin helg :) Hilsen Margrethe

alvens kreative hjørne sa...

Hei :-)

Så fint du har det på do :-) På den doen er det ikke bare mannfolk som kan bruke lang tid :-) hehe :-)
Bra at du beholdt skyvedørene! de var både flotte og orginale :-)

Ha en fin lørdag :-)

Black Feathers sa...

Heisann, snubblet over bloggen din og ble sittende å lese. Bade ble kjempe lekkert, stilig med de innrammede tegningene.
Lekre knagger og morsome grisunger ;)
Takk for titten og ha en fin dag ;)