mandag, november 30, 2009

Tradisjon

Denne ukens fototema er Tradisjon, og da legger jeg rett og slett ut bilder av noen hjemmelagde kort. Tradisjon er et ord som gir ulike assosiasjoner -både i positiv og negativ retning. Andre fotobidrag kan du se her.
Jeg har alltid vært flink til å sende ut julekort og jeg synes det er blitt en koselig tradisjon her i huset. Men julekortproduksjonen kan også utvikle seg til et stressfullt desember-mareritt om ikke tid og tålmodighet strekker til. I år har den hjemmebaserte julefotograferingen utartet seg til å bli en stor fadese. Fotografering av små barn er som kjent en voksen utfordring, og alt topper seg når du får den glimrende idèen om å ha med menneskets beste venn på bildene (!)
Når lyset overhodet ikke har lyst til å samarbeide og ungen får raserianfall for n`te gang, er det på tide å gi seg. Vi får se om det i det hele tatt blir noen bilder på julekortene i år...
Disse kortene laget jeg som invitasjoner til Lille-Nusses dåp i fjor sommer. Veldig kjekt å lage kortene selv (!), men denslags tidsluksus hører permisjonstiden til, bare så det er sagt. Årets kort må bli til i en fei! Har du laget julekort/bilder som du har lyst til å vise frem?
Ha en fortreffelig mandag!

7 kommentarer:

linsky sa...

Så flotte kort!
Jeg hadde et innfall av gaskap da jeg bestemte å fotografere ungene til årets julekort. Det ble 40 bilder med feil lys, ting i bakgrunnen, rare uttrykk etc etc.. Etter to dagers redigering har jeg et halvt motiv tror jeg. Hihi.

Petunia sa...

Kjempefine kort! Jeg var flink å sende julekort før, av egne foto av unger og dyrene. Men ikke de siste årene. Gjelder det bare meg tro? Går alt på mail nå???
Slike kort som du viser frem, er jo kjempekoselig og jeg skulle ønske jeg var like flink til å lage slike:)

Donald sa...

Nej det må ikke blive stress. Hvis man begynder i god tid og opmuntrer hinanden, bærer over med de små skærmydsler og krammer rigeligt, så bliver man ikke stresset!

ASSA sa...

Flotte kort du har laget!

Dortheivalo sa...

Sikke nogle fine kort. Det med at fotografere små børn, kan udvikle sig til noget af et maridt. God uge til dig

Mitt og Mine sa...

wow så flink du er! og så måtte jeg le litt av det du skriver...for jeg kjenner med sååå igjen. jeg bruker mye tid på å gå rundt å tenke ut hvordan jeg skal få alle 3 ungene til å se ok ut - samtidig på julekort bildet...


klem

Melusine sa...

De kortene er aldeles nydelige, synd du ikke får tid til å lage slike til jul!
Å fotografere barn krever stor tålmodighet, og det er slett ikke alltid resultatene viser seg å være gode...jeg hadde en slik seanse for noen år tilbake. Av ørten bilder endte jeg opp med ett som dugde sånn noenlunde...
Hjemme hos meg har vi også hatt tradisjon å lage julekort, ikke med bilder, men ungene har malt eller tegnet bilder som enten har med jul å gjøre eller simpelthen bare vinteren.
Skal du lage kort i en fei, eller blir det kjøpekort?