tirsdag, november 25, 2008

Norgesglasset

Før hadde vi 3 store norgesglass som vi syntes var utrolig dekorative. men da vi overtok huset, fikk vi til vår store glede denne flotte samlingen med på kjøpet! De er jo utrolig søte og anvendelige, men ikke alltid like lett å få tak i! Det står nok mange skatter gjemt i kjellere og på loft rundt omkring... Vi har brukt noen få til oppbevaring av pære- og eplelikøren vi laget i høst, men resten har til nå stått og ventet på bedre tider. Jeg skal bruke mange nå frem mot jul; de er jo ideelle til oppbevaring av f.eks. pepperkaker og annet godt. Ellers kan man jo fylle dem med telys (som oppbevaring eller en koselig liten lyskilde) , julepynt, kongler, drops, kaffe, sukker, knapper osv.osv..... Og pyntet med bånd og merkelapper blir de superfine!

Norgesglass er et fellesnavn på glass for hermetisering , sylting og annen konservering. De har et lokk av glass, en gummipakning mellom lokket og selve glasset og en metallring som skrues på for å feste lokket til glasset. Glasset revolusjonerte lagring av mat i Norge.
Definisjonen på typen er «Norgesglasset», produsert fra
1908 til 1978.
Produksjonen ble etter hvert tatt over av
Drammen Glassverk, fra 1958 Moss Glassverk. Glasset finnes i minst seks forskjellige størrelser og er produsert i om lag 75 millioner eksemplarer. Kilde: www.Wikipedia.no
Ha en fin tirsdagskveld!

5 kommentarer:

malrodien sa...

åååå for en samling du har fått deg da!!!! flere av mine har sprukket i bånn, så må til annskaffelse av flere snart ;)
fortsat god tirsdagskveld da :)

Anemone sa...

Jøsses å min!! Er det mulig?? Ta dem opp, og frem i lyset, saft og sylt, legg på sprit og gi bort i julegaver :-))

NUSSE sa...

Ja det er sant, de fortjener virkelig å komme opp i lyset! :-)

malrodien sa...

liten utfordring inne på bloggen min til deg :P

Anette sa...

Jøss, det var litt av en samling. Folk er helt gærne etter slike på loppemarkeder, så den er sikkert verdt litt også! ;-)