tirsdag, januar 27, 2009

Farlig fristelse....

Den desserten jeg synes er aller best er Dronning Maud Fromasj. Ingen over, ingen ved siden av! Den er så fantastisk god at jeg får stjerner i øynene bare av å tenke på den. Første gang jeg smakte på herligheten var da moren til ungdomskjæresten min serverte den til oss unge lovende som en smaksprøve. Hun skulle ha selskap dagen etter, men da var all fromasjen sporløst forsvunnet. Vi ble omsider tatt på fersken, men det var så absolutt verdt det.
For noen år siden begynte jeg å lage den selv (og det er slett ikke vanskelig!), så nå er den fast innslag ved fine anledninger her i huset. Jeg hadde ikke noen bilder av dem jeg har laget, så bildene nedenfor er lånt fra internett. Desserten anbefales på det sterkeste! Den ble visstnok første gang laget i Haugesund i 1872, men er fremdeles veldig populær. Mon tro om Dronning Maud selv syntes desserten var god i sin tid ? Av midjen på bildet nedenfor å dømme ser det ihvertfall ikke ut til at hun hadde for vane å forspise seg på den slik som visse andre av oss...
Oppskrift
6 Himmelske Porsjoner (evt. èn om du har magemål til det...)
Ingredienser
5 plater Gelatin
1 plate Dronningsjokolade eller annen Kokesjokolade
6 dl Kremfløte
5 Eggeplommer
5 ss Sukker
0,5 dl Portvin, Sherry eller sterk Kaffe
Fremgangsmåte
Bløt gelatinpltene i kaldt vann i ca. 5 minutter. Finriv sjokoladen. Visp fløten til luftig krem. Visp eggedosis av eggeplommer og sukker. Bland eggedosis og krem.
.
Klem vannet av gelatinen og smelt de i ½ dl kokende varmt vann. Tilsett portvin/sherry/kaffe og bland gelatinoppløsningen i fromasjkremen
.
Legg fromasjkrem og revet sjokolade lagvis i husets fineste dessertbolle. La fromasjen stivne i kjøleskapet. Strø revet sjokolade over og eventuellt sjokoladehjerter eller moccabønner. Mmmmmmmm!
Ha En Fin Tirsdagskveld!


4 kommentarer:

Bea's verden sa...

nam nam.... Dette må prøves:o)

Klem fra Bea

Meg, mitt og mine engler... sa...

Det så godt ut!! Takk for oppskrift. :)
Ser ikke akkurat ut som Dronning Maud frotset i sånne godsaker etter bildet å dømme nei. ;p

Loppehjemmet sa...

Hei:) Takk for hilsen på bloggen min:) Så koselig blog du har! -Og den desserten skal jeg jammen prøve! Så kjempegod ut! Linker deg!

Mandy Lou sa...

Dette er utrolig godt! Har lagd den til hver julaften i mange mange år. Smakte den første gang i Haugesund for nærmere 20 år siden og ble frelst. (Æ e trønder!)