torsdag, januar 22, 2009

Før og etter....igjen.


Oppussing er den eneste menneskelige aktivitet som øker i omfang jo mer du gjør, Ukjent. Her kommer noen bilder av spisestuen, det rommet vi foreløpig oppholder oss mest i. Det er et kjempekoselig rom med god atmosfære. En litt artig ting er at de forrige eierne ikke brukte dette rommet noe særlig annet enn til jul og selskaper. Øverst er det bilde av slik de hadde det. Det er spennende å se hvor forskjellig ulike eiere bruker huset og hvilken atmosfære de skaper med møblering og stil. Det blir veldig morsomt å invitere dem på besøk og vise dem forandringene vi har gjort i hele huset!

.

Akkurat i spisestuen har vi derimot ikke kommet så langt ennå, annet enn med møblering. Den var såpass fin at den havnet et stykke ned på prioriteringslisten. Det eneste vi har gjort er å male dørlister, dører og vinduer i eggehvitt (de var mørk blå som taket tidligere). Veggene er antikkhvite og litt slitt, så vi må nok igang med noen strøk på dem etterhvert også. Takbjelkene er vi litt usikre på, så de får være i fred inntil videre. Det er virkelig et nydelig og detaljert malingsarbeid som er gjort og taket er veldig stort (les: det vil bli et smertefullt stykke arbeid), så den tid den sorg/glede. Jeg kan leve med blå bjelker en stund til. Hva synes dere?

.

Jeg har ihvertfall endelig funnet noen gardiner jeg liker! Min kjære tante Kristin har utsøkt smak hva gjelder interiør, og hun hadde kjøpt disse gardinene til min farmor. Etter å ha sett dem der, og forkastet tre (!) andre gardinpar, løp jeg til Kid og kjøte dem til halv pris på salget. Jeg kjøpte de korte siden jeg har en liten prinsesse som liker å dra hardt i alt hun får tak i.... Spisestuen er ellers en salig blanding av mest gammelt og litt nytt og jeg elsker å være der! Jeg synes det er koselig med litt bonderomantikk og synes at Majolikalampen vi fikk av mine besteforeldre er prikken over i`en. Her blir det hyggelig å ha gjester når vi får tid til det!

Denne nydelige rosemalte kisten har min kjære arvet gjennom sin familie fra Hallingdal. Den er ganske stor så vi har ikke hatt plass til den de stedene vi bodde før. Nå har den endelig fått sin egen hedersplass der den står og vibrerer bonderomantikk-atmosfære ut i hele spisestuen! Me like!


Til slutt må jeg få takke for alle julekort og nyttårshilsener vi har fått! Jeg ble helt overveldet av hvor mange som hadde husket på oss i år/fjor -kjempekoselig!!! Nå er kortene og julen pakket vekk, men jeg tar alltid vare på alle sammen.Ha En Fin Helg Alle Sammen!

8 kommentarer:

BROCANTE sa...

Herlig å se en fin blanding av nytt og gammelt. Nydelig med de blå tingene i framskapet ditt - og kista fikk en flott plass. Så fint dere har det!

Anette sa...

Synes dere har det kjempeflott! Og så fint du hadde hengt opp julekortene, god ide! ;-)

Ønsker en god helg til deg også! ;-)

Bette sa...

Vittig at du og er her inne!!! Koselig hus dere har fått!
Hadde vært koselig å treffes en dag,da? Lenge siden sist nå!
Ikke lenge til jeg og skal ut i jobb....2.mars.. Men skal heldigvis bare jobbe deltid,så det blir jo en deilig start! Har tatt permisjon fra stillingen min ett år til.
Ha en super helg,Millamor!
Klem fra meg!

Solveig sa...

Hei:)
WOW! Litt av en forandring ja;)
Så utrolig flotte møbler dere har..
Kjempe fin kombinasjon av nytt og gammelt.
Det skapet med de hvite og blåe tingene var rå lekkert, veldig fint sånn som du har satt det:)
Dere må virkelig ha et stort hus.

Ønsker deg ei riktig god helg:)

Klarafina sa...

Hei! Koselig blogg og hjem du har!
Ha en fin helg!

Torunn sa...

WOW!!! Nydeleg!! Eg elskar gamle ting. Nydeleg dekorert i heimen din! Ha ei flott helg!

Pernille sa...

Trivelig blogg, huset deres ser kjempekoselig ut. Fin blanding av ulike møbler, og angående takbjelkene; synes det var utrolig forfriskende at ikke alt var hvitt, jeg. Kanskje dere kommer til å bli mere glad i rommet i det lange løp hvis dere beholder dem blå - ikke så mange som har det, nei.

Trykkvask sa...

Very beautiful old style look