søndag, oktober 26, 2008

Lakk og Loppis!

Mine to gode venner bil- og hobbylakk kan brukes til det meste! Fåes i en rekke farger, men jeg har hittil sverget til hvitt og gull. Jeg har sprayet lysekroner, lamper, rammer, kongler, greiner, julepynt og diverse smådetaljer på møbler. Rist godt og spray -enklere blir det bare ikke!
I helgen var jeg på loppemarked med min venninne Elise, og der var det mye flott! Det kjedelige var bare at alt det som virkelig hadde potensiale av møbler hadde små "solgt!"-merkelapper på seg. Sånn går det når du kommer 1 time etter at de åpner første dag! Det er tydelig at de mest drevne loppesamlerne ikke sitter på gjerdet -her var utvalget proft ryddet! Men det var vel kanskje like greit. Når alt kommer til alt (og som en fattig trøst); hvor skal man plassere alle disse vidunderlige møblene til gi-bort-pris?

Dette søte lille litografiet fikk jeg for en 50-lapp. Rammen var heslig grønn og er nå til gullfarget rehabilitering på hobbyrommet sammen med en liten gutt med potte. Julepynt-hjertene under kostet 5 kroner/stk på det store Tilbords-salget i Bergen, og jeg kjøpte en hel drøss! De var opprinnelig gullfarget men jeg har sprayet noen av dem kledelig hvite. Og må de nødvendigvis fungere som julepynt? Synes de kan henge fremme året rundt på det rette stedet, jeg...

Denne karen har ennå ikke fått sin skjebne avgjort. Han lå på gulvet på loppemarkedet og så på meg med store dådyrøyne. Veeeldig kitschy men utrolig søt, synes jeg. Det blir nok en runde med spray her også; muligens sort, sannsynligvis hvit. Tror jeg skal feste hodet til en slik plakett taksidermistene bruker. De er å få kjøpt på diverse pokal-forretninger. Jeg har ikke sansen for autentiske dyrehoder/jakttrofèer. Denne karen derimot, skal være en hyllest til hjorten som lusker rundt hushjørnene her når mørket rår!...Og en påminnelse om at jeg må stille tidligere neste gang det er loppemarked for å få fingrene i godsakene! Hvor ble det av alle tallerken-hyllene for eksempel?

Ha en fortsatt fin kveld!


3 kommentarer:

Agatha sa...

Mange fine funn du har gjort, spraylakk er en fantastisk oppfinnelse:0) Resultatet blir fint, og det er lettvint. Koselig blogg du har,har akkurant startet blogg selv, og det er veldig gøy.

mali-mo sa...

Kjempefint hjortehode, og det blir nok flott som hvitt også ;)

Sengen under her blir fin den og. tror jeg ville malt navnet på den ja. Hvis ikke du er veldig glad i å male, da kan du jo slå til med alver og feer og alle dyrene i eventyrene (hadde planer om det på vuggen til lillemalien men hun var vokst ut av vuggen før jeg rakk å male hehe). God ny uke!

Bea's verden sa...

Så mye fint du har funnet på loppis:o)
Bloggen din er forresten kjempe fin. Og veldig inspirerende.
La deg inn i blogglisten min.
Håper det er greit? :o)