søndag, oktober 12, 2008

Kuer er ålreite dyr....

Jeg er veldig glad i kuer og synes de er både vakre og interessante dyr. For noen sjelfulle øyne! Nå for tiden går det 5 herlige eksemplarer av arten og beiter nedi svingen her, og bidrar på det sterkeste til å understreke den landlige idyllen! Jeg måtte ta bilde av dem her om dagen da jeg gikk tur.
Cow Parade er verdens største offentlige kunst-event, med utstillinger i over 50 byer siden 1999. I 2006 var begivenheten innom Telemark der norske kunstnere fikk boltre seg! De store ku-skulpturene er i utgangspunktet de samme overalt, men kunstnere fra hele verden har gitt dem ulikt uttrykk og varierende utforming basert på lokal kultur og tradisjon, samt deres tolkninger av kuen som kunstobjekt...
Meningen er at disse utstillingene skal være åpne og tilgjengelige for alle, og en stor del av inntektene går til veldedighet. Til en god sak; da kan man jo ikke gjøre annet enn å kjøpe seg en eller tre, og med god samvittighet attpåtil! Etter hver utstilling, lages det en mengde mindre, autentiske harpiks- og keramikkopier av utvalget, og disse er populære samleobjekter. Du har garantert sett dem rundt omkring, både i Norge og utenlands. Og kanskje du allerede er lei av dem? Det er ikke jeg. Her er noen artige eksempler:


Ingen kommentarer: