tirsdag, juni 30, 2009

Historisk vandring...

Hvis du skal til Hordaland en tur i sommer må du ta deg en tur til Os, nærmere bestemt Lyse kloster i og Lysøen i Lysefjorden. Klosteret ble grunnlagt i 1146 av munker fra Fountains Abbey i England og var i funksjon frem til 1536. Det er utrolig spennende å gå tur med hunden her og kikke på fordums historiesus og hemmeligheter.
Forfatteren Tom Egeland, som er ganske hot for tiden, skriver om dette stedet i en av bøkene sine; Paktens Voktere. Jeg tror stedet er litt creepy etter mørkets frembrudd, så gå mens det er lyst...
På Lysøen bygget fiolinvirtuosen og komponisten Ole Bull en villa i årene 1872 - 1873 i arabisk-maurisk stil og med russisk kuppeltårn.
På Lysøen ligger det også et gammelt gårdstun fra ca. 1670 og over den hele den 700 mål store øyen er det opparbeidet skjellsandbelagte gangstier. På Lysøens høyeste punkt er det bygd et utsiktstårn hvor en har utsikt til blant annet Lysefjorden og utover i Korsfjorden. Det går båt ut til Lysøen og der kan du få guidet tur rundt på eiendommen og i huset. Masse flott å se på og bli imponert over.
Absolutt verdt et besøk!
Koselige trafikkskiltet!
Alternativt postkassestativ...
Jeg elsker gamle låver.
Lysøen sett fra fastlandet.


Ha en fin Uke alle sammen!!!


2 kommentarer:

Livs Lyst sa...

Herlig å se slikt! Det norske. Det gamle. Det vakre!!!

Ha noen fine sommerdager.
Hilsen Liv

Petunia sa...

Nydelige bilder fra Lysekloster:)