søndag, april 19, 2009

Hverdagsluksus..

For meg er det mest luksuriøse i hverdagen det faktum at jeg når jeg måtte ha lyst og tid, kan gå fra stuen og rett ut i naturen. Derfor passet disse bildene fra i fjor sommer godt som min tolkning på ukens mandagstema. Etter å ha bodd i tettbygd strøk midt i byen i alle år, uten altan eller uteplass, er det helt fantastisk å endelig ha en stor, deilig hage med skogen rundt seg. I tillegg er det jo mye morsommere med hagearbeid enn jeg hadde trodd! Det er alltid en fordel å ha hyggelige naboer. Gode gjerder gir gode naboer, sa Robert Frost en gang. Det er mye visdom i det... I byen opplevde jeg at alle naboene som veldig hyggelige men samtidig veldig reserverte. Når man bor som sild i tønne blir det kanskje viktigere å sette grenser og beskytte privatlivet. Man må være forsiktig så man ikke risikerer å få naboen vegg i vegg igjennom veggen. Her på landet er det lengre mellom husene og naboene virker deretter mer avslappet og åpne. Alle vinker og hilser og slår gjerne av en prat hvis man treffes ved postkassen eller porten. Jeg er utrolig glad for denne hverdagsluksusen av en hage, og jeg har forlengst kommet til følgende konklusjon; Jeg trives aller best på landet!
:-)

18 kommentarer:

Cathrin sa...

Kjenner meg så godt igjen i det du forteller...har tidligere bodd "trangt" og uten utemuligheter i byen, men for noen år siden flyttet vi utenfor bygrensa. Når jeg tenker over det er naboene her ute mye hyggeligere og kontaktsøkende enn bynaboene, så du er nok inne på noe ja! Kunne aldri tenkt meg å flytte tilbake til byen igjen! Fortsatt god søndag til deg! :O)

Vibeke sa...

Ih hvor jeg forstår dig, jeg er bor på landet, og går lige fra stuen og ud.
Mkh. Vibeke

~~Randi, Hverdagsprat~~ sa...

Så herlig tolkning og så vakre bilder!

Siw Aina sa...

Som den landsens jenta jeg er, så har jeg full forståelse for det du skriver. Og det med gjerdene er det nok litt sannhet i ;)
Selv hadde jeg nok aldri kunnet trives godt i en by, har levd for lenge på bygda til det.
Bildene av hagen din er bare WOOW, ikke rart du trives. Selv er jeg ikke særlig god med blomster og hagearbeid, men håper intressen for det kommer etterhvert. Spesielt nå når barna er så store, da blir det jo mere tid til slikt.

~ mona ~ sa...

Jeg blir rent misunnelig her jeg sitter i blokkleiligheten min i byen. Hadde jeg bare hatt denne hagen så hadde det føltes som skikkelig hverdagsluksus! Du er heldig! Flott tolkning!

Ida sa...

Mmm.. ikke sant det er herlig! Jeg bor ikke akkurat på landet da - men drømmen er virkelig laaange blomsterenger - en nedlagt gammel løe som nærmeste nabo - og gjerne ett lite vann eller innsjø ikke langt unna...

Bodde midt i sentrum for noen år siden - likte det godt - men savnet sååå mye en altan ut i fri(GOD)luft, ro og ikke minst hagen!

Kjempefine bilder!

Petunia sa...

Akk, så deilig hverdagsluksus du viser oss:)

Sommertid sa...

Har bodd mange plasser..by som bygd..og nå har jeg det som plommen i egget; nært til skogen, sjøen, byen og det meste..naboer er som de fleste..
Flotte bilder du viser frem her.
Ha en fin uke :)

Mona sa...

Du har i den grad ret!! - er flyttet fra en 4. sals lejlighed i København til et lille hus på landet - og det er bare det bedste at kunne gå lige ud i det grønne :)

Evami sa...

Flotte bilder,og så godt å slik stor hage å boltre seg på:) Det er virkelig hverdagsluksus:)

strömmas sida sa...

Vad fint du bor. Man uppskattar än mer att bo fritt och nära naturen efter att ha bott centralt tidigare.
Jag har flyttat tvärtom. In till stan från landet.

Natthälsningar
strömma

Småbyliv sa...

Det hørtes ut som min form for hverdagsluksus også :o)) Flotte bilder du har tatt!

Melusine sa...

Virkelig innbydende bilder,
som fremstiller hverdagsluksus på en særlig god måte! Jeg liker også godt hagearbeid, og bare det å kunne holde på en stund i hagen er en luksus i en travel hverdag :)

heidi sa...

Nydelig plass du har fått deg også! Skjønner godt at du fryder deg over dette!
Ha en fin dag!

Donald sa...

Når jeg er i byen skal jeg også huske mig selv på, at man ikke hilser på folk man møder på gaden, med mindre man kender dem i forvejen! Jeg kan bedre lide at gå tur i min hjemby, hvor alle hilser på alle :-)

Dejlig have, du har, meget smukke billeder.

Ruth Synøve sa...

For en vidunderlig HverdagsLuksus. Kjente meg så godt igjen. Vi flyttet for 3 år siden fra et nydelig hus, men det lå helt nede ved veien hvor det passerte trailere døgnet rundt pga industrifelt rett innenfor. Nå bor vi på landet med stoor boldtreplass ute, og det er helt vidunderlig!

The single girl! sa...

Ja, her fikk jeg virkelig sommerfølelse, det er sikkert og visst! Og ja, jeg har tatt det for gitt lenge, men det er virkelig luksus å bo på "landet"! Sjøl bor jeg på landet og har gjort det hele livet, men det er bare kjappe 15min kjøring inn til Bergen sentrum så er litt bynært også! Det er luksus det! Herlige bilder til et flott innlegg!!

Beate sa...

Fantastiske bilder, det ser ut til å være en herlig plass. Ja til blomster hver dag ja, heldigvis er det begynt å blomstre ute også nå, så ikke alle blomster må kjøpes på butikken. Jeg drømmer fortsatt om at mannen skal komme hjem med en stor bukett hvitveis han har plukket til meg..