tirsdag, april 14, 2009

En av mine favoritter på veggen

er Harald Kryvi fra Bergen. Jeg synes bildene hans er fantastisk artige! De er flotte fargeklatter og ikke minst humoristiske med titler som "Et lite laksesymposium", "Mr. Smolt finally desides to leave the river" og "En hjertelig hilsen". Øverst på min Kryvi-ønskeliste står "Et ganske maskulint motiv" og "Feminine linjer". De to hadde virkelig satt prikken over i`en når TV-stuen oppe en gang blir ferdig. Fra før av har jeg "Fet fisk -fortsatt fint for intelligensen" på gjesterommet. Faren er garantert stor for at man faller for en fristelse eller to når man koser seg med å kikke i nettbutikken (en anbefaling, ja), og bildene hans passer slett ikke kun for medisinere og spesielt interesserte slik enkelte hevder. Neida, alle har da en kropp og alle har sin egen tolkning av tingenes tilstand, og nettopp derfor passer Kryvi for alle. Løp (eller surf) og kjøp!

Harald Kryvi
Utdannelse

Cand. real. i zoologisk anatomi 1970, dr. philos 1978.

Førsteamanuensis ved Anatomisk institutt ved UiB frem til 1982, Professor i zoologisk anatomi ved Institutt for biologi, UiB. Bistilling som professor II i human anatomi ved HiB.

Noen utstillinger

Galleri Profil i Bergen. Kunstforeningene i Ålesund, Levanger, Larvik og Gol, Galleri AK på Voss, Galleri Finse, Galleri Vedholmen, i Maihaugen Lillehammer, Lysgården Tromsø, Gamlebanken Nordfjordeid, The national arts festival Grahamstown, Syd-Afrika.

Teknikk

Etsing og radering på kobberplater. Motivene graveres inn i plater av kobber, og partier som skal bli mørke blir etset i salpetersyre. Jo lenger etsetid, jo mørkere blir de aktuelle felter. Etter at platen er ferdig, legges fargene på og det hele trykkes som dyptrykk, dvs. at fargene i prinsipp sitter i fordypninger og uregelmessige partier av platen.

Motiver

Harald Kryvi lager stort sett indre og yrte anatomi av dyr og mennesker, og det meste er meget nøyaktig gjengitt. En liten forklaring på motivene er føyet til under de forskjellige bildene.
Alle trykk er nummerert originalgrafikk og finnes kun i et begrenset opplag. Les mer om Harald Kryvi og se alle de spennende motivene på hans nettgalleri!

Ha en Strålende Uke!1 kommentar:

Bette sa...

Takk for det! Hun er helt herlig!
Kjempesøte bilder av skjønningen din som gir bamse førstehjelp! :o)

Dukkesengen er kjøpt av en dame på Askøy,den er bare så søt!

Nå er det Frustrerte fruer!!! Snakkes;o)
Suss og smask!!