mandag, desember 15, 2008

Litt av hvert på en mandag...

På lørdag hadde jeg huset fullt av entusiastiske pepperkake-bakere i alle aldre. Eller...noen var kanskje litt ivrigere enn andre, mens atter andre lå og dro seg på sofaen i bakrus etter nok et julebord (du vet selv hvem du er, haha). Jeg vet ikke hvor mange pepperkaker som ble bakt, men nedenfor er et lite, men dog representativt utvalg. Det største hjertet øverst til høyre varmet hjertet mitt mest, for der hadde sønnen til venninnen min skrevet "Til Camilla fra Mathias". Man blir litt lettrørt i disse kjekke men akk så strevsomme førjulstider. I skrivende øyeblikk står Nussemannen på kjøkkenet og lager to små pepperkakehus -uten plantegninger og målestokk. Utad heier jeg på engasjementet og optimismen hans, selv om jeg innerst inne er meget skeptisk til hvordan dette skal ende. Den som venter får se...

Denne søte lille porselensengelen fikk Nussemannen i julekalenderen av meg i dag (kjøpe ting til ham som jeg selv ønsker meg..., skjønner ikke hva dere mener?) 20 kroner på Åhlens -elsker den butikken! Åhlens, Kremmerhuset og Solstrand Interiør; tre butikker jeg rett og slett ikke klarer å gå forbi. Ellers har lysestakene mine fått rødt på seg. Skifte farge på båndene og vips! så er det julestemning i stova.

Endelig fant jeg en tallerkenhylle! Skulle tro det kun var noen få igjen på jordens overflate, så vanskelig som de er å få tak i (på loppisene i høst har de vært ryddet bort på få sekunder og på nettet selges de til blodpris, spør du meg). Min kostet 35 kroner på Fretex. Min svigerfar som er utrolig nevenyttig har til og med tilbudt seg å lage en til oss siden de er et så sjeldent syn. Jeg håper han nå vil lage en likevel, for jeg skulle gjerne hatt flere. Tanken var å ha denne søte vesle på lille-Nusse sitt rom som bokhylle, men så endte den altså opp i spisestuen istedet. Nussemannen har arvet et nydelig servise av sine foreldre, og nå kommer mer av det frem i lyset. Som seg hør og bør...

Fine julegavepapiret med engler på! Kjempefint rundt julegavene og fint å ramme inn til barn også. Jeg så det var en annen blogger (jeg husker dessverre ikke hvem akkurat nå) som hadde rammet inn et nydelig gavepapir med hjorter på, med passepartout og det hele -helt nydelig og en genial idè! Slik kan man få noe nytt på veggen i en fei, og ikke minst til en rimelig penge... mens vi sparer til den store kunsten, hihi. Ellers har pepperkaker fra lørdagen kommet opp hist og her, og jeg har pyntet kvisten i vinduet (som er sprayet med hvit hobbylakk). Nå er det Jul i huset!!!

På søndag laget vi også disse dekorative hjertene av solsikkefrø, solsikkekjerner og Delfiafett. Du smelter fettet i en panne og blander det med fuglefrø. Du kan ha forskjellig i blandingen; som usaltede peanøtter, hirsefrø, havregryn eller andre kornslag. Deretter heller du blandingen i pepperkakeformer slik jeg har gjort, eller i plastbegre, halve kokosnøtter o.l. og kjøler det ned før du løsner formene. Husk bare å lage feste eller hull slik at de kan henges opp etterpå. Det mest fuglevennlige er å kun bruke kjerner uten skall, men forfengelige jeg har blandet i noen med skall på også for å få en litt mer spennende farge. Jeg har hengt dem opp rundt omkring ute, så det blir litt julete der også.

Jeg fikk en utfordring fra Cathrine for en stund siden, og har prøvd å svare på den her:
Kva slags mat et du ofte? Kyllingfilet og pasta med pesto.

Når du er på besøk er du den personen som sit i ro, eller hjelper du til med å rydde av bordet? Det spørs. Hos nære venner bare reiser jeg meg som en selvfølge og rydder av, men jeg synes ikke det passer seg i alle sammenhenger. Det kan jo virke påtrengende å slentre ut på kjøkkenet hos folk man ikke kjenner på den rette måten. Det er ikke alle som liker at gjstene hjelper til heller, det er faktisk noe som heter plagsomt hjelpsom.

Kvar sit du når du bloggar? I spisestuen eller TV-stuen. Helst når lille-Nusse tar en power-nap.

Kjøper du ofte skrapelodd? Svært sjelden, toppen 2 ganger i året.

Kva land eller stad har vore din beste ferie? Naxos og Aten. Kjøpte flybilletter tur-retur Aten på sparket og tok det derfra. Dette var ikke den beste ferien fordi det var spesielt spennende steder vi var på, men fordi min kjære og jeg var nyforelsket og hadde det utrolig morsomt absolutt hele tiden.

Kva tv kanal ser du mest på? FEM og TV2

Kva vin er din favoritt? Liker best frisk hvitvin, men er fan av rød også. Er såpass ukultivert at jeg ikke har noen spesifikk favorittvin. Men Mosel Riesling er ganske god, spesielt kald på en varm sommerdag!

Sender den videre til Charmerende Gjenbruk og Janickes

Ha En Riktig Fin Og Julete Mandagskveld!


2 kommentarer:

Cathrines blogg sa...

Hjelpe meg så produktiv du er!! Og for et festlig innlegg! Talerkenhyllen var kjempefin, jeg kjøpte en på Fretex også men jeg betalte 100 kr.....hrmpf (!)
Fin ble den i alle fall :o)
Klemklem

Anonym sa...

å milla!!! du er så flink atte!! du har tydeligvis funnet deg til rette der oppe på øvre fjellet:) koselig blogg!

det er noen som har det:)