onsdag, mars 11, 2009

Barnslig samlemani...

Min lille datter fikk utrolig mange flotte gaver til jul! Det var så overveldende mye at vi underveis mistet litt oversikten over hva hun hadde fått av hvem. Det er jo utrolig hyggelig at så mange tenkte på henne og hennes aller første julefeiring og jeg blir rørt av hvor mange som ellers i hverdagen ønsker å følge med på og spør etter hvordan hun har det og etterhvert vokser til.
.
Jeg får av og til litt dårlig samvittighet overfor diverse venninner....det har seg slik at før jeg fikk barn selv så kunne jeg styre meg litt for disse små, litt rare skapningene som løp og krøp rundt bena til foreldrene...og i verste fall i retning meg. Misforstå meg ikke -jeg har alltid likt barn -men da måtte de være kommet over en viss alder slik at de var i stand til å kommunisere adekvat, uten fare for hvert sekund å eksplodere i en ukontrollerbar flom av snørr og tårer. De aller minste har følgelig vært et ukjent og litt skremmende (les: illeluktende og illskrikende) territorium. Dette forandret seg bittelitt da min skjønne niese Agnes ble født og totalt da storken slapp lille-Nusse ned på trappen vår. Plutselig var jeg lykkelig konvertert til babymania-medlem og man skulle tro jeg var både akademisk og erfaringsmessig skolert i babyfaget. Er det ikke rart hvordan vi er skrudd sammen...
.
Uansett; en av gavene fra tante Åse og onkel Tor-Martin på julaften var en liten hestefigur (som forventet av hestefolk prøver de å plante hestedilla i Lille-Nusse så tidlig som mulig.) Ved nærmere ettersyn så mor(som selv er gammel hestejente) at det var en sølvskodd Haflinger; håndmalt og utspekulert ledsaget av et fristende lite samlehefte med bilder av flere hester og andre dyr fra Schleich. Disse figurene var så lekre og naturtroe at mor måtte ut og kjøpe litt flere. Og enda flere... det har rett og slett utviklet seg til en alri så liten samlemani som forsvares med at figurene jo tross alt er til min datter! Det blir litt som skjønne Bette`s Lykke , som har kjøpt et nydelig og diiigert dukkehus til sin lille prinsesse på under ett år. Jeg har sett at en viss Ms. Disguise i Oslo kjøper Schleich og andre figurer (Bullyland etc.) og lager smykker som hun så selger. Blandt annet hadde Charlotte frogner fra TV-serien Hvaler på seg et artig svanesmykke på Senkveld. På hjemmesiden til Ms. Disguise finner dere bilder av produktene og andre morsomme ting. Personlig hadde jeg heller laget meg et smykke hjemme selv, det kan da ikke være så vanskelig (og mye billigere)? Nå skal vi ut og gå tur i det nydelige været!

Ha en Flott Uke!!!4 kommentarer:

Malys krok sa...

Så sant som sagt, dyrene her er flott og naturtro. Du har jo snart en liten bondegård. Din Lille-Nusse blir nok å leke mye med de når hun blir større. Så nydelig hun er!
Godt UKLART bilde på forige innlegg.
Hilsen Margit.

Trine Lill sa...

Så søte og naturtro dyr, skjønner godt at du liker dem!:)
Tusen takk for kommentar inne hos meg, koselig!
Digger det uklare bildet det!:D
Ha en fin onsdagskveld!
klem

Vanja sa...

Hei og takk for hyggelig kommentar hos meg. Godt det er flere med *barnslig* samlemani...tenker lille-nusse blir ei dyrekjær jente når hun vokser seg til.
takk for titten og fortsatt God helg
klem fra Vanja

Kosene mine sa...

Ja, de dyrene har min datter mange av også. De varer og varer, så absolutte gode kjøp!
Vi holdt på å kjøpe den lille bondegården fra samme leverandør, men den var litt dyr og lite plass hadde den også. Gjerdene derimot har vi mange av, og de har vært velbrukt!

Har sett noen morsomme interiørmikser med de også. Man kan kappe de i to og bruke de som knotter til barnekommoder (eller feste de sidelengs), eller henge de opp som knagger på veggen :o)

Ha en fin uke,
hilsen meg og kosene mine.