mandag, november 30, 2009

Tradisjon

Denne ukens fototema er Tradisjon, og da legger jeg rett og slett ut bilder av noen hjemmelagde kort. Tradisjon er et ord som gir ulike assosiasjoner -både i positiv og negativ retning. Andre fotobidrag kan du se her.
Jeg har alltid vært flink til å sende ut julekort og jeg synes det er blitt en koselig tradisjon her i huset. Men julekortproduksjonen kan også utvikle seg til et stressfullt desember-mareritt om ikke tid og tålmodighet strekker til. I år har den hjemmebaserte julefotograferingen utartet seg til å bli en stor fadese. Fotografering av små barn er som kjent en voksen utfordring, og alt topper seg når du får den glimrende idèen om å ha med menneskets beste venn på bildene (!)
Når lyset overhodet ikke har lyst til å samarbeide og ungen får raserianfall for n`te gang, er det på tide å gi seg. Vi får se om det i det hele tatt blir noen bilder på julekortene i år...
Disse kortene laget jeg som invitasjoner til Lille-Nusses dåp i fjor sommer. Veldig kjekt å lage kortene selv (!), men denslags tidsluksus hører permisjonstiden til, bare så det er sagt. Årets kort må bli til i en fei! Har du laget julekort/bilder som du har lyst til å vise frem?
Ha en fortreffelig mandag!

lørdag, november 28, 2009

Julegavetips!

Denne boken kjøpte jeg på Ark bokhandel og den skal morfaren til Lille-Nusse få. Dette er en helt unik og fantastisk gave til barnebarn i alle aldre, med mulighet til å ta vare på minner som ellers kan gå tapt. Jeg skulle gjerne ha gitt den til alle i min familie som er besteforeldre til noen, store eller små. Boken har mange sider og hver side er detaljert utført med ulike tema og spørsmål som besteforeldre skal fylle ut og besvare. I tillegg er den full av vakre og nostalgiske bilder. Julegavetips til bestemoren eller barnebarnet ditt?
Løp og kjøp!

Ha en fin Lørdag alle sammen!

fredag, november 27, 2009

Ris & Ros

Litt arg i dag... I sommer fant jeg disse flotte rammene på tilbud hos FotoKnudsen. De passet perfekt til bildene av gromgutten (les: Vimpel the dog), og alt jeg manglet nå var 2 x passepartout i riktig størrelse.
FotoKnudsen på Lagunen i Bergen hadde ikke størrelsen jeg ønsket, men kunne opplyse at de nettopp hadde sendt inn bestilling -det var bare å komme tilbake om ca. halvannen uke. Jeg kom tilbake uken etter. Og neste uke -og uken etter der igjen. Ingen passepartout, bare beskjed av ulike ekspeditører om å komme neste uken igjen. Etter at dette hadde gjentatt seg X antall ganger, var det en hyggelig jente som til slutt sendte en bestilling i mitt navn. Dette resulterte i at det, etter enda et par ukers venting, kom frem èn stk passepartout. Til slutt, etter over to måneders (!) venting (og tynnslitt tålmodighet), kunne jeg endelig pryde veggen med to fine bilder av min kjære hund.
Jeg sitter igjen med følelsen av at alt dette kunne ha vært unngått hvis ekspeditørene ikke gang på gang hadde sendt meg ut av butikken med beskjed om å komme tilbake neste uke. Skuffelsen blir stor når kunden bruker tid og krefter på å vente i evigheter på et produkt som åpenbart aldri kommer inn. Kunden har tillit til at det du sier er sant.
Nei, takke meg til mitt gamle arbeidssted, Speil & Ramme! Her får du akkurat det du bestiller -til rett tid! Og gjør de en feil, så retter de opp i feilen snarest. Service, Service, Service!Neste gang lover jeg å komme til dere, Astrid, Laila, Eirik og Gerd, da vet jeg at jeg alltid blir fornøyd!

Ha en fin dag! Hilsen

Sutre-

tirsdag, november 24, 2009

Kosekroken min...

Progresjonen i oppussingen av kjøkkenet har stått på stedet hvil det siste året.
Vi har skiftet ut noen skap + malt resten hvite og malt de trehvite veggene i
Ladys Yoga (herlig farge!). Gulvet og benkeplatene derimot, lever sitt liv i beste
velgående mørkebrunt. Det er utrolig hvor mye lys de mørke flatene absorberer (og utrolig fristende å begynne å mase på Nusse-mannen om en tur til
Ikea og Coop Obs Bygg)... Etter ett års brun gusje-forstyrrelse i den lyse herligheten
er det snart på tide å oppgradere resten, kjenner jeg. Kjøkkenroken på bildene
nedenfor er jeg veldig glad i, og jeg gleder meg villt til å bytte ut det brune med lyse
fliser eller en benkeplate i eik. Hvis du vil vise meg kjøkkenet ditt til inspirasjon,
blir jeg veldig glad hvis du legger igjen et spor her...


Jepp, her i huset har vi alt begynt på pepperkakebakingen,
her representert ved Lille-Nusses og pappaens kunstverk!
Kanskje vi også må rive til med et hus til
den mørbankte Pepperkakebyen?

Julestemning fra Indiska. Vi har startet litt vel tidlig med juleforberedelser i år,
men etter litt av hvert som har skjedd i det siste har vi fått en påminnelse om
at man ikke alltid skal spare på ting. Livet er for kort til å gjemme bort stasen til
senere og spare på småmynter.
Så! -frem med finserviset og bestekjolen -selv om det bare er tirsdag!
Jeg ønsker dere alle en fin tirsdagskveld!

mandag, november 16, 2009

Herlig!

Ukens tema på bildebloggen Mandagstema er "herlig", og da måtte jeg ta med det herlige synet som møtte meg etter en senvakt på jobb i sommer. Min kjære snille mann går ikke så sjelden i gang med å pynte og lage det koselig til mor i heimen kommer fra jobb, noe jeg setter veldig stor pris på. Bildene er faktisk tatt klokken 22.30! Tenk på det. Det føles forferdelig lenge siden nå når det er bekmørkt allerede i 17-tiden, og hagen er stappfull (!) av gammelt løv. Det er så viktig å ta vare på gode minner som vi kan varme oss på i vinterkulden, og mest av alt viktig å sette pris på de som er rundt oss og ikke ta ting for gitt.
Flere bilder finner du her.
"Den beste måten å bevare minnet om gode gjerninger på, er å friske dem opp med nye"
Francis Bacon
Ha en fin uke alle sammen!

lørdag, november 14, 2009

Konkurranse

Skynd deg! Nå er det konkurranse hos Funkisvilla og det hele avgjøres i morgen, søndag. Denne bloggen er en av mine favoritter og damen er gründer av Tante Bruun i Ålesund. Anbefaler dere å ta en titt på denne inspirerende og koselige bloggen der oppussing og interiør i en fantastisk funkisvilla er hovedtema. Selv har jeg en liten bloggtørke for tiden på grunn av sykdom i familien, men jeg kommer sterkt tilbake!

(Bilde fra Funkisvilla).
Ha en fin helg alle sammen!

mandag, november 09, 2009

Musikk

Ukens Mandagstema er musikk. Jeg elsker musikk og favorittsjangeren er uten tvil rock. Dette bildet av Willie Nelsons gitar er tatt i en luguber "From dusk till dawn"-aktig bar i Red light district i Amsterdam i 2006. Min kjære og jeg var i Nederland for å få med oss en konsert i Heineken Music Hall med Simple Minds -ett av mine absolutte favorittband, og klarte å rote oss inn på dette stedet i en mørk sidegate. Bartenderen var av den typen som har pumpehaglen klar bak disken til bruke på gjester han ikke liker, men vi ble spart siden vi kom fra samme by som favorittbandet hans Immortal, (som forøvrig hadde hedersplass på T-skjorten hans). Heavy-folket elsker Bergen.
Vi så Simple Minds på Edinburgh Castle i sommer òg, og det var en stor opplevelse selv om regnet pøste ned. Jeg har vokst opp med en pappa som er platesamler av rang, og mang en barndomstime måtte jeg tilbringe med hodetelefoner fulle av musikk på ørene, noe jeg er glad for i dag. Se flere musikalske innslag her.
Ha en Flott mandagskveld!

onsdag, november 04, 2009

Loppefunn og grisunger!

På lørdag var det duket for loppemarked på en barneskole her i Bergen, og endelig hadde jeg mulighet til å gå. Bihulebetennelse skulle ikke stoppe meg! Det har vært mange loppemarked og antikkmesser i det siste, men jeg har selvfølgelig vært på jobb og gått glipp av all moroa. Så på Lørdag stilte jeg opp en halv time før det åpnet (en gammel lopperev har da lært noen triks), og jeg hadde en god loppeassistent i min kjære mamma (les: lopper skal bæres fort til bilen slik at nye skatter raskt kan erobres).
Det var utrolig mye folk denne dagen og sjelden har jeg sett voksne mennesker knuffe og puffe hverandre bort med større iver enn det som var tilfellet i nips-hallen (gymsalen). Folk var helt ville! Jeg er pasifist av natur så jeg ruslet ut igjen ganske kjapt, men mamma fikk på mirakuløst vis tak i en nydelig blondeduk.
Puh! Livet på loppemarked er steintøft...


Lampen til høyre ble min for en femtilapp, og jeg synes den var kjempefin! Mamma kalte det en måneskinnslampe -jeg kaller det bestemorlampe. Skjønn var den uansett.

Denne dukkevuggen er godt brukt og trenger en overhaling. Med litt pussing og maling blir den nok fin! Skal legge ut bilder når ånden har vært over meg.

Akkurat dette skapet har jeg vært på utkikk etter lenge! Trenger et sommerskap ute på husveggen til kopper og fat etc. Det skal males i lys gråhvitt og så skal jeg feste hønsenetting over glassene. Idèen har jeg fått fra Vakre hjem & Interiør.
Til slutt noen bilder fra gangen der en ny liten gris har flyttet inn.
Ha en hyggelig onsdagskveld alle sammen!

tirsdag, november 03, 2009

Å hente svar fra litteraturen får en ny betydning.

Fant en artig sak inne hos Torunn. Dette kalles "Bokhyllen svarer" og går ut på at du skal besvare spørsmålene under gjennom å bruke titler fra bøkene i bokhyllen din. Morsomt, jeg hiver meg på, her er resultatene mine:

Er du mann eller kvinne? Bitch (Elizabeth Wurtzel)

Beskriv deg selv: Engler og Demoner (Dan Brown)

Hvordan har du det? Trylleglasset (Torborg Nedreaas)

Beskriv stedet du bor på: Innredning og oppussing (Jane Cumberbatch)

Hvor ønsker du å reise? Timbuktu (Paul Auster)

Beskriv din beste venn: Diagnostic ultrasound in the dog and cat (F. Barr)

Hva er din favorittfarge? I mørket er alle ulver grå (Gunnar Staalesen)

Hvordan er været akkurat nå? Ragnarok (Tom Egeland)

Hva er din favorittårstid? Norsk fargeflora (Finn Wischmann)

Om livet ditt var et tv-program, hva skulle det hete? Prosessen (Franz Kafka)

Hva betyr livet for deg? Beretning på tidens strand (Henning Mankell)

Hvordan er parforholdet ditt? Din drømmehage (Tom Smaaland)

Hva er du redd for? Vinter uten nåde (Børge Ousland)

Dagens aforisme: Av måneskinn gror det ingenting (Torborg Nedreaas)

Hvilket råd vil du gi andre? Den niende innsikt ( James Redfield)

Hvordan vil du dø? Salme ved reisens slutt (Erik Fosnes Hansen)

Ditt motto: Turer med trøkk (Lars Monsen)


Nå er det din tur! :-)


mandag, november 02, 2009

Mørk tid i møte..

Ukens Mandagstema er Mørketid Det passer jo særdeles bra nå som vi allerede er på god vei inn i årets mørkeste del; vinteren. Her på vestlandet har det regnet mye, men det legger ikke vi Bergensere så mye merke til, gjør vi? Det er sikkert mange som er lei. Jeg synes det er så koselig med de mørke, kalde kveldene innendørs, og koser meg med stearinlys til eksamenslesningen mens vinden rusker i husveggen. Ukens bilde er tatt i skogen bak huset vårt og jeg synes det illustrerer godt hvordan lyset nå stenges ute til fordel for det svarte vintermørket...
Denne uken har jeg et hjertesukk til dere kameraflinke. Jeg har så lyst til å kjøpe meg et nytt kamera! Problemet er bare at jeg er like god på kamera som på biler (les: helt idiot). Jeg ønsker meg et lett håndterbart, ikke for stort kamera som det er enkelt å ta gode bilder med. Det må ikke være i proff-prisklassen, men jeg er forberedt på å spare til det rette. Det må ikke være for stort og ikke vanskelig å ta med seg rundt overalt. Jeg setter umåtelig stor pris på tips fra dere som leser her inne!!!
Ha en fin dag!


søndag, november 01, 2009

Vær så god; litt Julestemning!


Se på disse flotte juledekorasjonene! Bildene er fra det koselige bladet som du ser på bildet under, og det får du tak i overalt. Det er smikkfullt av gode og julete gjør-det-selv-idèer, og jeg koste meg som en liten unge med hver eneste side. Løp og kjøp! I tillegg fant jeg noen koselige julebøker på Fretex -også de fulle av tips og idèer for de av oss som er helt tullete jule-gale. Jeg elsker å pynte til jul, og nå som vi akkurat har entret november måned kjenner jeg at det allerede begynner å klø så smått i fingrene. Gleder meg til å lete frem julepynten!!! Jeg skal nok klare å vente en stund til, det er jo kjekt å ha noe å glede seg til òg ... Ønsker alle en fin søndagskveld!

"Hvor det er barn, er det alltid jul!"
Dansk ordtak