tirsdag, mars 31, 2009

Skrot for deg -gull for meg?

Jeg synes det er en fryd å stikke innom Fretex i ny og ne. Det er alltid like spennende å tråle hyllemetre fulle av (mye) skrot og (noen ganske få) skatter, og det er ikke sjelden at jeg har med meg en pose på vei ut igjen. Det er forunderlig å se hva folk kan få seg til å kaste eller gi bort. Fretex er norges største bruktkjede og er en viktig del av Frelsesarmeen Norge. Den første butikken åpnet i Oslo så tidlig som i 1905, da under navnet Elevator. Prisene er som oftest latterlig lave, men ikke alltid. En gang så jeg for eksempel en godt brukt barnestol i plast, som etter et tydelig langt og hardt liv, kostet noe mer enn en identisk, fletta ny stol på IKEA. De bommer litt innimellom, men som oftest humrer kundene selvtilfreds og fornøyde når de drar kortet.

..................


Ovenfor er litt av det som har kommet i hus den siste tiden. De gamle lysestakene synes jeg på en måte er litt stygge, men det er liksom noe ved dem likevel. Har kjøpt flere, både på loppis og Fretex, og malt noen av dem i hvitt. Kanskje de blir fine å ha utenfor på husveggen når sommerkveldene etterhvert kommer snikende?

............


Hesteknaggen var ved første øyekast lite flatterende, men jeg ble til gjengjeld ordentlig forelsket ved andre blikk. Jeg digger knagger og knotter, og det er litt julekveld når jeg finner noe som er litt utenom det vanlige.


........


Sølvfargete fat til å ha lysestaker etc. på flyter det av på Fretex og du får dem til en liten brøkdel av prisene på Living, Skeidar osv. Du får nok med noen små skjønnhetsfeil, men i tillegg tar du med deg hjem den gode følelsen av å støtte opp om gjenbruk og resirkulering. Smykkeskrinet i hvitt og blått porselen var absolutt verdt de 15 kronene jeg betalte.

.....

Klokken nederst var det min kjære som "forbarmet" seg over her i vinter. Det er nok sprikende meninger om dens ytre, men den tikker og går og vi synes den er morsom og nettopp; noe utenom det vanlige. Jeg synes det er spennende å tenke på hvor alle disse tingene har vært tidligere i sin stumme eksistens. Det får jeg aldri vite med mindre en av dere kjenner igjen skrotet sitt her inne, men det koster jo ingenting å bruke fantasien...


Ha en fin Tirsdag!

mandag, mars 30, 2009

Foto-tema....

Ukens mandagstema; Ovenfra. Og her er altså Vimpel av Rampen sett ovenfra en sensommerkveld i fjor. Enkelt og greit.

"Jeg har tre dyr hjemme som gjør samme nytten som en ektemann. En hund som knurrer hver morgen, en papegøye som banner hele kvelden, og en katt som kommer hjem midt på natten..."
Marie Corelli

søndag, mars 15, 2009

Fritid

Nok en gang kaster jeg meg energisk og uredd ut på ukens Mandagstema. Jeg synes det er et morsomt lite avbrekk i hverdagen og absolutt verdt noen minutter av min dyrebare fritid. Og det er nettopp det som er tema denne gang; fritid.
Min favoritt nett-ordbok definerer begrepet slik: Freedom from time-consuming duties, responsibilities, or activities. Hvis jeg skal følge den definisjonen slik jeg har det akkurat nå for tiden, tror jeg at jeg må legge inn et bilde av meg selv sovende. Siden det er lite gjennomførbart og selvsagt ganske så kjedelig, falt heller valget på dette bildet fra en fin tur med min kjære i den vakre nasjonalparken
Rondane.
Det anbefales herved på det varmeste at du minst èn gang i livet bruker en bit av fritiden din akkurat her...
Ha En Fin Uke!

onsdag, mars 11, 2009

Barnslig samlemani...

Min lille datter fikk utrolig mange flotte gaver til jul! Det var så overveldende mye at vi underveis mistet litt oversikten over hva hun hadde fått av hvem. Det er jo utrolig hyggelig at så mange tenkte på henne og hennes aller første julefeiring og jeg blir rørt av hvor mange som ellers i hverdagen ønsker å følge med på og spør etter hvordan hun har det og etterhvert vokser til.
.
Jeg får av og til litt dårlig samvittighet overfor diverse venninner....det har seg slik at før jeg fikk barn selv så kunne jeg styre meg litt for disse små, litt rare skapningene som løp og krøp rundt bena til foreldrene...og i verste fall i retning meg. Misforstå meg ikke -jeg har alltid likt barn -men da måtte de være kommet over en viss alder slik at de var i stand til å kommunisere adekvat, uten fare for hvert sekund å eksplodere i en ukontrollerbar flom av snørr og tårer. De aller minste har følgelig vært et ukjent og litt skremmende (les: illeluktende og illskrikende) territorium. Dette forandret seg bittelitt da min skjønne niese Agnes ble født og totalt da storken slapp lille-Nusse ned på trappen vår. Plutselig var jeg lykkelig konvertert til babymania-medlem og man skulle tro jeg var både akademisk og erfaringsmessig skolert i babyfaget. Er det ikke rart hvordan vi er skrudd sammen...
.
Uansett; en av gavene fra tante Åse og onkel Tor-Martin på julaften var en liten hestefigur (som forventet av hestefolk prøver de å plante hestedilla i Lille-Nusse så tidlig som mulig.) Ved nærmere ettersyn så mor(som selv er gammel hestejente) at det var en sølvskodd Haflinger; håndmalt og utspekulert ledsaget av et fristende lite samlehefte med bilder av flere hester og andre dyr fra Schleich. Disse figurene var så lekre og naturtroe at mor måtte ut og kjøpe litt flere. Og enda flere... det har rett og slett utviklet seg til en alri så liten samlemani som forsvares med at figurene jo tross alt er til min datter! Det blir litt som skjønne Bette`s Lykke , som har kjøpt et nydelig og diiigert dukkehus til sin lille prinsesse på under ett år. Jeg har sett at en viss Ms. Disguise i Oslo kjøper Schleich og andre figurer (Bullyland etc.) og lager smykker som hun så selger. Blandt annet hadde Charlotte frogner fra TV-serien Hvaler på seg et artig svanesmykke på Senkveld. På hjemmesiden til Ms. Disguise finner dere bilder av produktene og andre morsomme ting. Personlig hadde jeg heller laget meg et smykke hjemme selv, det kan da ikke være så vanskelig (og mye billigere)? Nå skal vi ut og gå tur i det nydelige været!

Ha en Flott Uke!!!























søndag, mars 08, 2009

Uklart...


Ukens Mandagstema er Uklart. Uklart for meg -uklart for deg. Ikke at temaet på noen måte er upresist definert eller vanskelig å oppfatte, ugjennomsiktig, grumset, sløvt eller animert i beruselsens navn... Nei, temaet er bokstavlig talt Uklart. Og her er mitt bidrag...

onsdag, mars 04, 2009

Grafikk-besatt...

Er det ikke alltid gøy med noe nytt på veggene? Jeg har alltid pepret veggene mine med masse bilder og kan ikke utstå store tomme flater (da begynner det å klø innvendig!) Etter å ha jobbet med kunst og innramming i en rekke år, har ikke interessen og lysten på noe nytt akkurat blitt mindre. Det er vel så enkelt som at; jobber man i klesbutikk så har man skapet fullt av klær kjøpt til veldig hyggelige ansatt-priser, og jobber man i en kunstforretning -ja, da går en stor del av lønningen fort med til å tapetsere veggene hjemme med bilder. Nå som vi har flyttet inn i nytt hus, er problemet nettopp store tomme flater enkelte steder. Inntil jeg vinner i lotto, er jeg ofte innom her og drømmer meg bort og nedenfor ser dere noen av de jeg ønsker meg akkurat nå (og jeg vet akkurat hvilke rammer jeg skulle hatt og hvor jeg skulle plassert dem i huset! Drømme, drømme...) Det er så utrolig kjekt å plukke ut innramming til et bilde man har kjøpt, og fantastisk å få se det ferdige resultatet! På den overnevnte siden kan man bl.a. via kunstklubben og på auksjon kjøpe original kunst til en billig penge. Det er masse forskjellig å velge i og ulike prisklasser. Og mye å se på for den som bare vil "vindueshoppe" litt. Enjoy!


Kunsten er verdens nattevakt.

Odd Nerdrum





søndag, mars 01, 2009

Delikat...

Kom over en morsom blogg; Mandagstema.
Ukens Ord; Delikat. Akkurat dette bildet av hunden min Vimpel som spiser is, synes jeg er midt i blinken hva gjelder den positive tolkningen av uttrykket delikat. Jeg er sikker på at ikke alle er enig med meg, og da blir det spennende å se hva de legger ut her.
Ha En Fin Uke alle sammen!