mandag, august 24, 2009

Mandagstema...

Temaet denne uken er Kirke, og da kom jeg på at jeg hadde et bilde av en vakker liten kirke (eller visstnok et kapell) liggende på PC`en. Før sommeren tok jeg meg en lang tur med kameraet og Vimpel-hunden i Lysefjorden på Os. Her finner du Lyse kloster hovedgård, klosterruinene etter klosteret som ble grunnlagt her av munker i 1146, samt kirken/kapellet på bildet nedenfor. Det er utrolig nydelig i dette området og helt fantastisk å være omgitt av det mystiske historiesuset og den vakre naturen. Jeg elsker å gå tur her! Jeg har laget et innlegg om Lyse kloster tidligere for dem som vil se. Flere utgaver av Mandagstema ser du derimot her.
Lysekloster kapell er en langkirke fra 1663 i Lysefjorden i Os kommune, Hordaland fylke. Kirken har 100 plasser, men har ingen oppvarming og blir derfor bare brukt i sommerhalvåret til for eksempel skoleavslutninger, dåp i pinsen og bryllup. Kirken er i privat eie under Lysekloster hovedgård og ble bygget i tilknytning til innflytning på denne.
I
1760 ble det bygget et gravkapell på kirkens sørside der det ligger ti kister fra 17- og 1800-tallet. Kapellet ligger noen få hundre meter fra ruinene av Lyse kloster.
Kilde: Wikipedia.no


12 kommentarer:

Rimkogeren sa...

En fin lille kirke. Ikke større end at den kunne indrettes som sommerhus!!

Petunia sa...

Jeg elsker å vandre rundt i ruinene etter klosteret, men jeg har aldri vært inne i selve kapellet. Jeg visste ikke at det hadde så mange som 100 sitteplasser.
Man lærer noe nytt hver dag:)

Klem fra Petunia

JULIEK sa...

Har ikke vært her, men kanskje en gang : )

Evami sa...

Et søtt lite kapell som ligger i naturskjønne omgivelser:)

Melusine sa...

Skikkelig bra innlegg om Lysekloster kapell med flotte bilder! Nå ble jeg fristet til å ta en tur dit og ha kamera med :)

Donald sa...

Lyset og himmelen gør billedet meget smukt og jeg tror at mange føler at dette lille hus er meget venligt.

Man skimter et par vinduer, og der må være nogle vinduer i den anden side; de er med til at gøre et hus venligt. Til gengæld er der ikke åbninger i den lille udbygning. Det er måske derfor man straks ser at det er en kirke.

Anonym sa...

Så koselig det ser ut der - skjønner godt at du trives med å gå tur i så vakre omgivelser:)

Bea sa...

Så koselig:o)


klem fra Bea

Turid Holm Flaa sa...

For en "søt" liten kirke og fint bilde. Det må være en spennende kirke å gå inn å titte i!

Cathrin sa...

Flott bilde av en fin liten kirke, vakker natur rundt! :o)

AnneKa sa...

Det var da en søt liten kirke, vel ikke så liten medd 100 sitteplasser. Vi har utrolig mange fine kirker i dette landet.

Bodil,hjem,hobby,hage sa...

Takk for koselig hilsen;)
Ser at du har vært fremme med malekosten noen ganger i løpet av året som har gått ja...
Malekosten er stadig i bruk her også.....Har akkurat fått ferdig soverommet etter ferien, og det var herlig:0)

Ha en fortsatt fin uke ;)